Nieuws
Gratis geaccrediteerde nascholing en poster ‘Rijden zonder invloed’ voor zorgverleners in Gelderland en Overijssel
In het kort
Materialen ontwikkeld voor zorgverleners en patiënten in de eerste lijn en de GGZ in de provincies Gelderland en Overijssel: hoe beïnvloeden geneesmiddelen – al dan niet in combinatie met alcohol en/of drugs - het rijgedrag.
Weet jij als zorgverlener hoe je je patiënten goed moet voorlichten over de invloed van geneesmiddelen, alcohol en drugs in het verkeer?
In 2018 vielen er 678 verkeersdoden. Naar schatting is 5 tot 10 procent van deze doden toe te schrijven aan het gebruik van geneesmiddelen. Gebruikt iemand geneesmiddelen in combinatie met alcohol en/of drugs? Dan is het risico op een ongeval nog veel groter. Veel patiënten zijn zich onvoldoende bewust van de risico's van rijden onder invloed van geneesmiddelen. De wet WGBO verplicht voorschrijvers en apotheekmedewerkers om patiënten goed te informeren over de gevolgen van de behandeling. Dus ook als die behandeling invloed heeft op het rijgedrag.
Het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid Oost-Nederland (ROV) wil zorgverleners in de provincies Gelderland en Overijssel ondersteunen bij het geven van deze voorlichting. Daarom mag het IVM hen een gratis nascholing en gratis posters en folders aanbieden. Wil jij je patiënten goed voorlichten over rijden zonder invloed? Meld je dan aan voor deze nascholing en bestel de poster!
Aanmelden voor de gratis nascholing: nascholing Rijden zonder invloed (Gelderland en Overijssel)
Bestellen gratis poster: poster Rijd jij ook zonder invloed?
Downloaden folder: folder Rijd jij ook zonder invloed?
Wil je meer informatie over rijden met geneesmiddelen? Bekijk dan de Toolkit Rij veilig met medicijnen op www.rijveiligmetmedicijnen.nl.
Laatst gewijzigd op 22 augustus 2019